Tre ting, du kan bruge træpiller til

17 oktober 2021
Steffen Petersen

advertorial

Træpiller er kendt for at være et godt grønt alternativ til de andre fossile brændstoffer, som olie, kul og gas. Træpiller er bæredygtige og klimavenlige, så hvis du er på jagt efter en varmekildeløsning i dit hjem, så kan vi anbefale du investerer i et træpillefyr. I dette indlæg vil vi komme nærmere ind på, hvilke andre muligheder du kan bruge træpiller til. Læs med her og bliv klogere på træpillers mange funktioner.

 

 

1. Brændeovne

Der er muligt at finde brændeovne, der bruger træpiller som brændsel. Det kan også være at din eksisterende brændeovn kan håndtere træpiller, såvel som almindeligt træ. Det kan du enten forhøre dig om ved dit firma, du købte din brændeovn hos eller spørge en skorstensfejer. Brændeovne, der bruger træpiller, er geniale til sommerhuse, hvor du ønsker opvarmning inden du kommer. Det er rart, at du kan komme ud til et forvarmet sommerhus, uden du skal sidde i store uldbluser og vente på, at varmen kommer. 

 

2. Grill

Du kan bruge træpiller som brændsel til din grill. De fleste har enten en klassisk kulgrill eller de mere moderne gasgrill. Hvis du gerne vil gøre en forskel for miljøet i dag, så kan du overveje at købe din næste grill, der bruger træpiller.  Grillen kan hurtigt opvarmes, nærmest hurtigere end en kulgrill. Derfor er det smart for dig at investere i, så du ikke skal stå i evigheder og vente på at kunne grille din mad. Grill med træpiller er også betydelig mere miljøvenlige end de to førnævnte grilltyper. 

 

3. Til hestestalden 

Hvis du har en hest, så kan du også bruge træpiller som strøelse. Træpiller har nemlig en god sugeevne modsat almindelige spåner, som de fleste bruger. Det kan føre til, at du ikke skal muge så meget ud og du kan nemt tage træpillerne til kompost. Du kan søge på Google omkring træpiller til heste og se hvilke forhandlere, der har træpiller til dyr. Så er du sikret, at træpillerne er af god kvalitet. 

Flere Nyheder