Vi vil bruge spaltepladssen her til at aflive nogle myter og fordomme, fordi man altid kun hører mange negative sammenligninger i det, man betragter som socialt belastede områder, yderområder med videre i Danmark.

Man glemmer nogle gange lige at kigge nærmere på, at selvom der måske reelt er nogle negative statistikker forbundet med nogle geografiske områder af landet, så er der stadig solstrålehistorier.

Det er jo sådan noget med, at i Nordjylland går tingene lidt langsomt, og man snakker ikke så meget og viser følelser, desto længere vestpå i Jylland man kommer, og i Vestegnen ved København er der ikke andet end slagsmål og bandekrig.

Hvad sker der så i Næstved?

Det er jo sådan et sted, hvor de unge ikke har noget at lave, at uddannelsesniveauet er lavt, at man forsøger at slippe væk derfra, men den sociale arv er svær at bryde.

Derfor kunne man så måske foranlediges til at tro, at sådan noget som en maler i Næstved, der jo ikke ligefrem er et akademiker-liv, er sådan noget, som man bliver tvunget ud i at lave fra kommunens side.

Det kan være noget jobaktivering, eller man skal udføre arbejde sådan et sted for at få ens dagpenge eller kontanthjælp.

Så er det måske nogle mennesker, der vælger den levevej, fordi de ikke kan finde på andet, og før de har set sig om, så er det blevet en triviel hverdag, hvor de aktiverer sig selv i fritiden og weekenden med ulovlige tiltag.

Sådan er fordommene så mange, og sådan man kan tage så grueligt fejl.

Der er skam flere, der er glade for at bo i Næstved, og det er et virkelig kønt område.

Desuden tager flere en stor ære i at udføre malerarbejde i Næstved og holder deres sti ren imens.

Et godt eksempel i den forbindelse er bare at kigge her: https://malerkanonen.dk/maler-naestved/