Metoder til at sætte ventiler godt fast med

29 juli 2019
Anders Lundtang Hansen
Metoder til at sætte ventiler godt fast med

Om man har at gøre med sikkerhedsventiler eller ganske almindelige ventiler, så er det eklatant nødvendigt, at de sidder godt fast upåagtet, om der er mange i en samling, kun er en enkelt, om den er gammel, stor eller lille.

Skulle den dog være for gammel, så kan en udskiftning nok være på sin side.

Mange tror måske fejlagtigt, at man bare skal stramme en ventil til, for at sidder godt fast, men det kommer helt an på, hvad du strammer den med.

Bruger du dine kræfter med armene og hænderne, så kan det føles stramt, men reelt være for løst, da man skal bruge det rette værktøj til den type arbejde.

Har man så det rette udstyr til at gøre dette, så skal man ikke bare mose til, indtil man ikke kan dreje mere, for måske skruer man ventilen ud af gevind, så den slet ikke kan sidde fast mere eller bare gør det overfladisk, men så faktisk nu sidder utæt.

Det duer ikke, om ventiler så skal holde sammen på nogle rør, der skal lede, vand, afføring, kemikalier eller gas med sig, hvis der er den mindste utæthed.

Stram til, men stram ikke for hårdt, og tvivler du på, om ventilen sidder stramt nok, så kan du jo sætte en pakning ind i form af en gummiring eller et par omgange med noget dertilegnet snor.

Sørg dog her for, at du ikke sætter for meget på, så du ødelægger gennemstrømningen, når der skal lukkes igennem.

Du kan risikere, at du har skabt en mindre prop, som lukker for tæt sammen i forhold til det forventede tryk, eller hvordan de andre sammenslutninger er lavet.

Er du for usikker på, hvordan du skal lave denne type arbejde, så lad en professionel VVS’er i form af for eksempel en blikkenslager, der har forstand på den slags, til at tage sig af det.

Flere Nyheder