Lad solen skinne!

26 juli 2020
Pia Nielsen

Spar på energien og vær god ved miljøet – vælg solcellelamper til haven og udendørsområderne! Med de mange forskellige typer solcellelamper, som du kan finde online https://www.batteribyen.dk/belysning/udendors-solcellelamper, burde der også være én eller flere til dit hjem. Læs videre om de mange fordele, der er ved at lade solen skinne videre, efter den er gået ned…

Hvordan fungerer solcellelamper?

I løbet af dagen sender solen UV-lys ned til jorden – også når det er overskyet. Lyset opsamles via solceller i solcellelamper og ophober dermed energi. Energien bruger lampen til at tænde lyset med, når det bliver mørkt – i stedet for elektricitet. En solcellelampe kan dermed fungere uden tilslutning til en stikkontakt og uden batterier. 

De fleste udendørs solcellelamper har indbygget lyssensor, der får lampen til at tænde automatisk, når det bliver mørkt. Nogle modeller har også indbygget bevægelsessensor, som gør, at den kun tænder ved bevægelse foran. Der findes mange forskellige lysstyrker og -farver… fra den helt svage bed-belysning til den kraftige spotbelysning i indkørsler og ved hoveddøren. 

Her kan du bruge solcellelamper…

Solcellelamper fungerer godt udendørs, fordi de får maksimal bestråling af UV-lys og kan dermed opsamle nok til at lyse, når det bliver mørkt. Du kan bruge solcellelamper overalt – også flere steder end du normalt kan bruge almindelige el-lamper – du behøver nemlig ikke tænke på ledninger. 

Udendørslamper med solceller fås både som jordspyd lige til stikke i jorden, som væghængte lamper og som standerlamper til indkørsler og terrasser. Sæt jordspyd langs trappen eller i blomsterbedet og nyd den smukke belysning, når tusmørket falder på. Lad standerlamper tænde automatisk på terrassen i skumringstiden, eller spar på strømmen med vægmonterede lamper i indkørslen, der kun tænder, når solen går ned og noget bevæger sig. 

Og husk: Placér altid en solcellelampe midt i solen, så den kan opsamle mest muligt UV-lys i løbet af dagen. 

Flere Nyheder