Jagtudstyr er også campingudstyr

Der er en grund til, at man kalder det “jagt og fritid”, for selvom nogle mennesker måske forbinder jagt med noget med en tur på safari på den afrikanske savanne, hvor overlegne og fedladne kontordirektører nedlægger et bedøvet og truet dyr, så handler jagt også om, at man husker det rette overlevelses-udstyr på ens outdoor-oplevelse, for man skal jo gerne have noget at spise.

Det vil jo sige, at hvis man vil gå hele vejen med en camping- og outdoor-tur, så “snyder” man jo ikke og tager mad med hjemmefra, som man kan varme i en medbragt kogekedel eller lignende opvarmnings-enhed.

Den løsning kan man selvfølgelig også vælge, så ens udendørs-oplevelse efterhånden begynder at ligne en campingtur med campingvogn og lignende, men det er jo helt op til en selv, hvilket niveau af overlevelse, man giver turen.

Det hænger også sammen med, at for bare 20 år tilbage var mange elektroniske anordninger store og klodsede og krævede opkobling med ledning eller i hvert fald en sendemast i den nærmeste omegn for at virke.

Nu om dage kan man tage en trådløs bluetooth-højtaler med, der kører på nogle heftige batterier, mens ens smartphone bliver ladt op med en powerbank, så man næsten kan holde sit eget diskotek i skoven med få og overskuelige remedier.

Hvis man virkelig vil prøve at komme tilbage til naturen, som man har set, er kommet lidt på mode igen, så skal man lade elektronikken blive hjemme og udelukkende med et gammeldags kompas regne ud, hvilken retning man bevæger sig i.

Så skal man også fange maden selv, som kunne være ved at fange en fisk med en hjemmelavet fiskestang, partere den og stege den over et bål, man selv har tændt med naturens udstyr.

På den måde lærer man, ung som gammel, om, hvordan man klarer sig selv og kan udnytte de artefakter, man lige har ved hånden i naturen.